26 Eylül 2011 Pazartesi

Galatasaray - Eskişehirspor


          Oyuncu incelemelerinden sonra ilk kez bir maç incelemesi yapıyorum bunun nedeni ise bu maçın gelecekte dönüm noktası ilan edilecek bir maç olma ihtimalinin çok yüksek olması. Maçtan önce Eskişehirspor'un maçı domine edeceği beklenmekteydi bu olmasa bile en azından Galatasaray'ı kilitleyebileceği konusunda ben dahil herkes hemfikirdi. Tam bu noktada maç dönüm noktası olabilecek bir noktaya geldi çünkü  Galatasaray belkide çok uzun zamandır yapamadığı şeyleri yaptı. Eskişehir baskıya başladığı anlarda ayağa pas yapıp bu baskıyı savuşturduğunu gördük bu belkide 2-3 senedir görülmeyen bir durumdu.İlk haftalarda bekleneni pek veremeyen Selçuk, bugün pasörlük özelliğini devreye soktu ve orta sahada pas dağıtımını eline almaya başladı ayrıca önünde ona ayak uydurabilen bir Engin olunca Alper önderliğinde Galatasaray orta sahasını hapsetmeye çalışan Eskişehir bunu bir türlü başaramadı. Eskişehir tehlikeli olduğu anlarda genelde buna hırsı ile tekniği aynı düzeyde olmayan oyuncuların bireysel hataları neden oldu. Benim için maçın bir diğer önemli yanı Felipe Melo idi çünkü sahada Hagi'den sonra ilk defa sahaya hakim olan taraftarı coşturan ve takıma bu kadar yüksek katkıda bulunan bir oyuncu vardı. Hagi kendi bölgesinde  nasılsa Felipe Melo da ön libero bölgesinde aynı performansı gösteriyor.


 Maçın manevi açıdan da büyük önemi vardı çünkü hem Jupp Derwall hem de Alpaslan abimizi saygı ve özlemle andık. Bu açıdan da bakarsak eğer ileride gerçekten bu maçın bir dönüm noktası olduğunu görürsek manevi açıdan da güzel bir dönüm noktası olacaktır.




MEKANINIZ CENNET OLSUN ...

25 Eylül 2011 Pazar

Nuno Reis



1991, İsviçre doğumlu Portekizli genç stoper , Fatima şehrinde futbol oynarken Vasco da Gama tarafından keşfedildi.3 sene içinde gelecekte iyi bir stoper olacağının sinyallerini veren Reis ,2003 yılında Sporting Lizbon bünyesine katıldı ve Cercle Brugge takımına kiralık verildi hala orada kiralık olarak oynamaktadır. Reis, genç yaşına ve kiralık olmasına rağmen Brugge'de kaptanlığa kadar yükseldi. Sert, mücadeleci ve ayağına hakim bir stoper görüntüsü veren Reis, Kolombiya'da düzenlenen 20 yaş altı Dünya kupasında Portekiz'in final maçına kadar hiç gol yememesinde en büyük pay sahibi ayrıca takım kaptanıydı. Transfermarkt verilerine göre Reis'in piyasa değeri 1 milyon euro.
  Reis'in oyun zekası ve pas yeteneği attığı bu muhteşem uzun pasla anlaşılıyor.
       

24 Eylül 2011 Cumartesi

Riad Boudebouz


Futbol hayatına fransanın Colmar takımında başlayan Cezayirli futbolcu aynı zamanda Fransa pasaportuda taşımaktadır.Orta sahanın atağa dönük heryerinde oynayabilen ama sol kanadı tercih eden boudebouz 2004 yılında Sochaux a transfer oldu ve Sochaux nın B takımında 4 sene oynadıktan sonra 18 yaşında A takıma yükseldi. 18 yaşında Fransa 1. Liginde 26 maçta 3 gol, 3 asistle oynadı . 2009-2010 yılında ise 43 maça çıktı ve 6 gol attı. Geçen sene ise 43 maçta 8 gol 8 asistlik bir performans sergiledi. Çok hızlı oluşu , tekniği ve pes etmeyişiyle günümüz futboluna uyan bir stile sahip olan Boudebouz Fransada oynadığı için yumuşak bir oyun tarzına da sahip değil. Uzaktan isabetli şutları ve adrese teslim ara pasları onun değerini arttırıyor. Transfermarkt verilerine göre değeri 6,5 milyon euro fakat benim görüşüm Sochaux nın 10 milyona bırakabileceği yönünde. Çok ucuza getirilemeyecek bir oyuncu olsada ileride çok daha iyi ve pahalı olacağı kesin.
    

Kim Ojo


22 yaşındaki Nijerya'lı futbolcu şu anda Norveç'in Brann takımında forma giyiyor ve forvet bölgesinde oynuyor 1,92 lik boyuyla kafa toplarına oldukça hakim olan Ojo futbol hayatına Nijerya'nın Plateau United takımında başladı ve 2008 yılında Norveç'in Nybergsund IL-Trysil takımına transfer oldu. Ojo burada 76 maçta 38 gol atarak dikkatleri üzerine çekti. 2011 sezonu başlamadan yine bir Norveç ekini olan Brann a transfer oldu ve şu ana kadar çıktığı 13 maçta 9 gol 3 asist ile başırılı grafiğini sürdürdü. Kafa toplarındaki hakimiyeti ve güçlü fiziği sayesinde fizik gücünün kilit nokta olduğu ligimizde çok rahat bir şekilde oynayabileceği düşüncesindeyim. Boyuna rağmen beklenmedik biçimde hızlanabilen Ojo ülkemizde yeni bir   Emenike etkisi yaratabilir.


Herşey Futbol



     Futbol , birçok blog un açılmasının temel nedenidir aslında ve futbol okuyabileceğiniz birsürü blog var fakat burada yapmak istediğim bir Galatasaray'lı olarak her takımla ilgili olumlu olumsuz herşeyi yazabilmek ayrıca bilinmeyen yetenekleri göz önüne çıkarabilmek bakalım başladığımız bu noktadan ne kadar ileriye gidebileceğiz.