24 Mart 2012 Cumartesi

Fransa Ligue 2 'den geleceğin yıldızları

  Bir önceki yazımda Championship 'ten gelecek vadeden 5 futbolcuyu yazmıştım şimdide rotamızı Fransa'ya çevirip Fransa ligue 2 'ye göz atalım. Fransa ligi sertlik ve mücadele açısından bizim ligimize en yakın avrupa liglerinden biri bu bakımdan buradan yapılan transferlerin başarılı olma ihtimali biraz daha fazla. Tanıtacağım 4 oyuncunun dördüde büyük yetenekler ama baştan söyleyeyim benim favorilerim Wahbi Khazri ve Ryan Mendes.

 1- Ryan Mendes



  Yaş: 22
   Boy: 1,75
   Uyruk: Yeşil Burun Adaları- Fransa
   Mevki: Forvet - Sağ açık
   Tahmini piyasa değeri: 2.000.000 €

  2009 yılında Le Havre'ye transfer olan Mendes gelir gelmez tekniği ve sürati ile dikkat çekti ve takımda kendine yer buldu 1990 doğumlu genç oyuncu top sürme tarzı vuruş tekniğiyle izlediğiniz an size futboluyla ilgili sinyaller veriyor. Büyük ihtimalle benim gibi hiç duymadığınız Yeşil Burun Adaları milli takımının formasınıda terletiyor. Bu sene 12 gol 1 asistlik bir performansla takımının en golcü oyuncusu konumunda olan Mendes sahip olduğu üst düzey tekniği, takım oyunuyla biraz daha birleştirebilirse ileride önümüze muazzam istatistikler koyabilir.


 2- Matthieu Saunier 





 Yaş: 22
   Boy: 1,81
   Uyruk: Fransa
   Mevki: Stoper
   Tahmini piyasa değeri: 500.000 €

  Futbola Bordeaux 'da başlayan Saunier kiralık olarak geldiği Troyes 'de kendini ispatlayınca bonserviside alındı. 2 kez Fransa 20 yaş altı milli takımının formasını giyen Saunier hamle yeteneğiyle dikkat çekiyor ama onun en büyük özelliği oyunu açabilmesi ve hiç beklenmedik anlarda attığı müthiş ara paslar.İyi bir stoper olmasının yönünde oyunda kurabilmesi onu aranan bir stoper haline getiriyor.


                                        

 3- Wahbi Khazri



  Yaş: 21
   Boy: 1,82
   Uyruk: Fransa-Tunus
   Mevki: Ofansif Orta Saha- Sağ-Sol Kanat
   Tahmini piyasa değeri: 1.000.000 €

  Futbola şu anda formasını giydiği Bastia 'da başlayan Wahbi Hem Tunus Hem de Fransa U21 takımlarının birer kez formasını giydi. Daha çok 10 numara olarak tabir ettiğimiz bölgede verimli olan Wahbi ayrıca her iki kanatta da başarıyla oynayabiliyor. Sahip olduğu üst düzey teknikle takım oyununuda birleştirmeyi başaran 1991 doğumlu Wahbi bu özelliğini istatistiklerine de yansıtarak bu sene 8 gol 7 asistlik bir performans sergiledi. Bastia şuan lider olmasını büyük ölçüde Wahbi 'ye borçlu diyebiliriz.




4- Anthony Knockaert




   Yaş: 20

   Boy: 1,72
   Uyruk: Fransa-Belçika
   Mevki: Ofansif Orta saha- Sağ Kanat
   Tahmini piyasa değeri: 750.000 €

  Guingamp formasını giyen Knockaert aynı zamanda Fransa U20 nin formasını terletmektedir. Hızı ve tekniğiyle Hazard 'ı andırıyor. Sadece sürati bile onu çoğu futbolcunun önüne geçirmeyi başarıyor. Bu sezon başında düzenli olarak ilk 11 de forma şansı bulamayan Knockaert sezon içerisinde kendini kanıtlamayı başararak ilk 11 deki yerini sağlama aldı. Bu sene 31 maça çıkan ve bunun 10 unde oyuna sonradan giren genç futbolcu 10 gol 4 asistlik performansla takımının orta sıralardaki yerini sağlama almasında büyük rol oynadı ve Newcastle dahil birçok takımın dikkatini çekti.


21 Mart 2012 Çarşamba

Ingiltere Championship' ten geleceğin futbolcuları

  Ingiltere her zaman futbolun merkezi olmuştur ve olmaya da devam edecektir. Milli takımlarına bunu yansıtamasalarda dünyanın bir numaralı ligi olmaya devam ediyorlar. Peki bu lig nasıl besleniyor , bu ligi ayakta tutan oyuncu sirkülasyanu nasıl sağlanıyor? Bizim ligimizde bu sağlanamamış olsa da dünyada hemen hemen bütün liglerde alt ligler oyuncu transferi için en uygun yerler olarak görülmektedir çünkü hem ucuzdur, hemde yetenek kaynamaktadır bu ligler. Bu bağlamda Ingiltere 2. ligi yani Championship'teki geleceğin yıldızlarına biraz göz atalım ve şimdi gözden kaçan ama 2-3 yıl sonra keşke diyeceğimiz oyuncuları şimdiden tanımış olalım.

1- Adam Lallana 





 Yaş: 23
 Boy:1,73
 Uyruk:İngiltere
 Mevki: Ofansif orta saha -Forvet
 Tahmini piyasa değeri : 2.000.000 € 
  
  Southampton yetiştirdiği oyuncularla adından daha öncedende söz ettirmiş bir kulüp son dönemde yetiştirdikleri Chamberlain ve Adam Lallana 'dan 18'lik Chamberlain'i Arsenal'e sattılar ve Chamberlain Arsenaldede güzel oyununu sürdürüyor. Adam Lallana'da belki onun kadar yetenekli bir futbolcu yaşı Chamberlain'e göre biraz daha büyük olsada daha genç bir futbolcu. Geçen seneki 11 gol 13 asistlik müthiş performansını bu senede 12 gol 9 asistle sürdüren Lallana hızı ve üst düzey tekniğiyle dikkat çekiyor. Süper ligde başı çeken takımlarda kesinlikle fark yaratabilecek bir oyuncu olan Lallana şu an Championship'te lider olan Southampton'ın en büyük kozlarından biri.
2- Robert Snodgrass

Yaş: 24
 Boy:1,82
 Uyruk:İskoçya
 Mevki: Ofansif orta saha
 Tahmini piyasa değeri : 2.000.000 €

 2008 yılında Leeds United'a transfer olan Snodgrass ona ilk verilen şansı değerlendirip geldiği ilk günden itibaren Leeds'in vazgeçilmez oyuncusu oldu  kanatlarda ve orta bölgede ofansa dönük biçimde oynayabilen Snodgrass'ın en büyük özelliği vuruş tekniği. Attığı hemen hemen bütün gollerde bu özelliğini görebiliriz. Teknik özellikleri bölge için yeterli bir düzeyde fakat ekstra bir tekniği yok ama yer,zaman,mesafe tanımayan isabetli şutları takım oyunu içersinde bütün takımın seviyesini bir kademe üste taşıyabiliyor. Snodgrass bu senzon şimdiye kadar 13 gol 12 asistlik bir performansla Championship'in en iyi istatistiklerinden birine sahip.



 3- Jay Rodriguez


Yaş: 22
 Boy:1,85
 Uyruk:İngiltere
 Mevki: Forvet
 Tahmini piyasa değeri : 1.750.000 €

  Burnley'de 9 numaralı formayı terleten Jay Rodriguez siz bir forvette hangi özellikleri istiyorsanız neredeyse hepsine sahip. Adam geçebilen , çapraz koşular yapabilen gerektiğinde top çalabilen , topu nereye vuracağını bilen  yani gol atmasını bilen bir futbolcu Rodriguez. Bu sene şu ana kadar takımı adına 21 gol 6 asistlik bir performans göstererek dikkatleri üzerine çekti. Uzun yıllar forvet sıkıntısı çekmek istemeyen bir takım hemen Burnley'in kapısını çalmalı.

4- Alex Pearce 




Yaş: 23
 Boy:1,88
 Uyruk:İskoçya-İrlanda
 Mevki: Stoper
 Tahmini piyasa değeri : 1.250.000 €

  Reading'in genç stoperi takımın en önemli parçalarından biri. Her kalecinin önünde oynamasını isteyeceği türden stoperlerden Pearce. En büyük özelliği sahip olduğu inanılmaz hava hakimiyeti. Eğer birine markaj yapması için Pearce'ı seçtiyseniz o oyuncunun o maçta gol atması gerçekten zor. Reading'in şu an puan tablosunda 2. sırada yer almasında en büyük pay sahiplerinden biri Pearce. Sahip olduğu defansif özelliklerin dışında bu sene yaptığı 4 gol 2 asistlik istatistikte bir stoper için hiçte kötü değil.

5- Jem Karacan 



Yaş: 23
 Boy:1,78
 Uyruk: Türkiye-İngiltere
 Mevki: Orta saha
 Tahmini piyasa değeri : 750.000 €

 Pearce'ın takım arkadaşı olan Jem , Türk milli takımının bütün alt kademelerinde oynamıştır. Reading orta sahasında bir dinamo gibi çalışan Jem , uzaktan şutları ve attığı golleriyle ofansada yardım ediyor. Yaşına rağmen Reading orta sahasının en önemli oyuncusu konumunda olan Jem 1-2 sene içerisinde A milli takımımızında en önemli oyuncularından biri olabilir. Günümüz futbolunun en önemli silahlarından olan ve artık duymaya alıştığımız "oyunu iki yönüyle oynayabilen orta saha oyuncusu" işte tam da Jem'i tarif ediyor.