24 Mart 2012 Cumartesi

Fransa Ligue 2 'den geleceğin yıldızları

  Bir önceki yazımda Championship 'ten gelecek vadeden 5 futbolcuyu yazmıştım şimdide rotamızı Fransa'ya çevirip Fransa ligue 2 'ye göz atalım. Fransa ligi sertlik ve mücadele açısından bizim ligimize en yakın avrupa liglerinden biri bu bakımdan buradan yapılan transferlerin başarılı olma ihtimali biraz daha fazla. Tanıtacağım 4 oyuncunun dördüde büyük yetenekler ama baştan söyleyeyim benim favorilerim Wahbi Khazri ve Ryan Mendes.

 1- Ryan Mendes



  Yaş: 22
   Boy: 1,75
   Uyruk: Yeşil Burun Adaları- Fransa
   Mevki: Forvet - Sağ açık
   Tahmini piyasa değeri: 2.000.000 €

  2009 yılında Le Havre'ye transfer olan Mendes gelir gelmez tekniği ve sürati ile dikkat çekti ve takımda kendine yer buldu 1990 doğumlu genç oyuncu top sürme tarzı vuruş tekniğiyle izlediğiniz an size futboluyla ilgili sinyaller veriyor. Büyük ihtimalle benim gibi hiç duymadığınız Yeşil Burun Adaları milli takımının formasınıda terletiyor. Bu sene 12 gol 1 asistlik bir performansla takımının en golcü oyuncusu konumunda olan Mendes sahip olduğu üst düzey tekniği, takım oyunuyla biraz daha birleştirebilirse ileride önümüze muazzam istatistikler koyabilir.


 2- Matthieu Saunier 





 Yaş: 22
   Boy: 1,81
   Uyruk: Fransa
   Mevki: Stoper
   Tahmini piyasa değeri: 500.000 €

  Futbola Bordeaux 'da başlayan Saunier kiralık olarak geldiği Troyes 'de kendini ispatlayınca bonserviside alındı. 2 kez Fransa 20 yaş altı milli takımının formasını giyen Saunier hamle yeteneğiyle dikkat çekiyor ama onun en büyük özelliği oyunu açabilmesi ve hiç beklenmedik anlarda attığı müthiş ara paslar.İyi bir stoper olmasının yönünde oyunda kurabilmesi onu aranan bir stoper haline getiriyor.


                                        

 3- Wahbi Khazri



  Yaş: 21
   Boy: 1,82
   Uyruk: Fransa-Tunus
   Mevki: Ofansif Orta Saha- Sağ-Sol Kanat
   Tahmini piyasa değeri: 1.000.000 €

  Futbola şu anda formasını giydiği Bastia 'da başlayan Wahbi Hem Tunus Hem de Fransa U21 takımlarının birer kez formasını giydi. Daha çok 10 numara olarak tabir ettiğimiz bölgede verimli olan Wahbi ayrıca her iki kanatta da başarıyla oynayabiliyor. Sahip olduğu üst düzey teknikle takım oyununuda birleştirmeyi başaran 1991 doğumlu Wahbi bu özelliğini istatistiklerine de yansıtarak bu sene 8 gol 7 asistlik bir performans sergiledi. Bastia şuan lider olmasını büyük ölçüde Wahbi 'ye borçlu diyebiliriz.




4- Anthony Knockaert




   Yaş: 20

   Boy: 1,72
   Uyruk: Fransa-Belçika
   Mevki: Ofansif Orta saha- Sağ Kanat
   Tahmini piyasa değeri: 750.000 €

  Guingamp formasını giyen Knockaert aynı zamanda Fransa U20 nin formasını terletmektedir. Hızı ve tekniğiyle Hazard 'ı andırıyor. Sadece sürati bile onu çoğu futbolcunun önüne geçirmeyi başarıyor. Bu sezon başında düzenli olarak ilk 11 de forma şansı bulamayan Knockaert sezon içerisinde kendini kanıtlamayı başararak ilk 11 deki yerini sağlama aldı. Bu sene 31 maça çıkan ve bunun 10 unde oyuna sonradan giren genç futbolcu 10 gol 4 asistlik performansla takımının orta sıralardaki yerini sağlama almasında büyük rol oynadı ve Newcastle dahil birçok takımın dikkatini çekti.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder