3 Mayıs 2013 Cuma

Fransa Ligue 2'den Geleceğin Yıldızları

 Yaklaşık bir sene önce aynı isimle bir yazı yazmıştım ( http://www.futbolbelgeseli.blogspot.com/2012/03/fransa-ligue-2-den-gelecegin-yldzlar.html ) ve 4 oyuncu tanıtmıştım. Aradan geçen 1 senede Ligue 2 beni yanıltmadı ve yazımda bahsettiğim oyuncular yükselişlerine devam ettiler. Fransa ligleri, hem futbol tarzı hem fizik kalitesiyle her zaman transfer yapmak için mantıklı bir tercih olacaktır. Bu 1 sene içerisinde gözüme çarpan , kalite kokan başka oyuncular çıktı Ligue 2 'de. Bende bu oyuncuları sizlerle paylaşmak istedim. Siz, yazıyı açtığınız yeni sekmeyi sıkılıp kapatmadan ben yazıya başlayayım en iyisi.

           1-Valere Germain


  Germain, 1990 Marsilya doğumlu bir Fransız. Kendisi forvet, ikinci forvet ve sağ forvet pozisyonlarında oynayabiliyor. Genç takımlarda Orleans, Chateauroux ve daha sonrada şu an A takımında forma giydiği Monaco kulübüne dahil oldu. 15 yaşında dahil olduğu Monaco'da kumaşını hep belli ediyordu fakat asıl parlamasını bu sene yaptı. Hücum bölgesindeki hareketliliği , vuruşlardaki etkinliği ve sadece gol atmakla kalmayıp attırmasıylada ön plana çıkıyor. Monaco'nun lideriğinde çok önemli katkısı olan Germain , sene sonu Monaco'nun yapacağı maliyetli transferler sonrası arka planda kalır mı bilinmez ama yetenekleriyle hemen her ligde ön plana çıkabilir. Ben bu yazıyı yazarken o şu ana kadar 33 maça çıktı ve 12 gol 9 asistle istatistikçileride mutlu etti. Ayrıca Fransa alt yaş kategorilerininde formasını terletti. Aşşağıda da Fransa'nın 3-1 yendiği Meksika maçının özeti vardır.



                   2-Nicolas Benezet
    

  1991 doğumlu futbolcu futbol hayatına 9 yaşında Montpellier altyapısında başladı ve 4 sene sonra Olympique Nimes 'e transfer oldu ve burada gelişimini sürdürdü. 2011 yılında ise A takıma yükseldi. Fransa 20 yaş altı milli takımının formasını da terletmiş olan genç futbolcu kanatlarda görev yapabilmektedir. Onu diğerlerinden ayıran özellikleri ise tekniği ve üst düzeydeki sürati.  Her an ne yapabileceği kestirilemeyen oyun zekasıyla beklenmedik anlarda patlamalar yaşayan bir anda şapkadan tavşan çıkarabilen bir adam Benezet. 1.70'lik boyuna rağmen kafa golleri attığını da görüyoruz bu da bize ne zaman nerede durması gerektiğini bildiğini açıkça gösteriyor. Şu ana kadar bu sene 30 maçta 9 gol 8 asistlik bir performansla takımına iyi bir katkı sağladı. Hız ve fizik gücünün Türk liglerinin bug 'ı olduğunu göz önünde bulundurursak kendisinin ülkemizde oldukça iş yapabileceği aşikar.


             3-Gilbert Imbula

                        
 
 1992 Belçika doğumlu Kongo asıllı bir Fransız, Imbula . Orta sahada görev yapıyor ve bu görevi yaşıtlarına nazaran çok üst düzeyde yapıyor. Orta sahada bitmek bilmeyen enerjisi top kapma yeteneğiyle izlerken dikkat çeken bir futbolcu. 1.86 'lık boyuyla duran toplarda savunma yaparken takımına avantaj sağlayanda bir futbolcu. Orta sahadaki bu etkinliği ve modern orta saha tarzıyla avrupa takımlarının dikkatini şimdiden üzerine çekmiş durumda. Söylenenler Arsene Wenger 'in onu almak istediği yönünde. EA Guingamp takımının formasının gelecek sene terletip terletmeyeceği son derece şüpheli olan genç yetenek ileride avrupanın önde gelen orta saha oyuncuları içinde kendine yer bulabilir.

       4- Benjamin Mendy



1994 doğumlu Senegal asıllı Fransız futbolcu Le Havre formasını terletiyor. Fransa alt yaş kategorilerinde defalarca milli formayı giymiş olan siyahi futbolcu altın değerinde bir bölgede oynuyor "Sol Bek". İleriye bindirmeleri ,atağa verdiği destek ve buna rağmen defansta da yerinde hamleleriyle şimdiden iyi ve kaliteli bir sol bek durumunda. Kendisini geliştirirse ve dahada gelişebileceği bir kulübe gidebilirse uzun yıllar gittiği takımda sol bek sıkıntısı çekilmez bu kesin. Umarım ülkemize gelirde gelişimini canlı izleriz.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder